21 Haziran 2013 Cuma

İNSAAT PROGRAMLARI


İNSAAT PROGRAMLARI










Bugün ki yazımızda sizlere İnşaat mühendislerinin kullandığı programlardan bahsedeceğiz.Bunlar nelerdir önce onlardan konuşalım.İnşaat programları
AutoCAD
SAP2000
Sta4CAD
XSteel


oluşur.
AUTOCAD NEDİR?


AutoCAD bir bilgisayar destekli tasarım (CAD) 2-B ve 3-D tasarım ve çizim için kullanılan bir programdır. AutoCAD geliştirilen ve pazarlanan Autodesk Inc ve kişisel bilgisayarlarda yürütülebilir.




SAP2000 NEDİR?


SAP2000 programı inşaat mühendislerine yönelik her türlü yapısal elemanın tasarımını yapan ve yapılan üç boyutlu tasarıma göre statik-dinamik analiz yapabilen uluslararası bir programdır. Bu programla her türlü yapıyı tasarlayıp, oluşabilecek tüm yüklemeleri girip (zati, hareketli, kar, rüzgar, deprem.) kullanılacak malzemeyi seçip ( çelik, betonarme, kompozit.) istediğiniz dizayn kodunu seçip analiz yapabilir, sonuçlara göre gerekli ayarlamaları yapıp projenizi sonuçlandırabilirsiniz.




STA4CAD NEDİR?






Betonarme bina türü yapıların ts500, ts498, tdy97 ve ilgili diğer standart ve yönetmeliklere göre statik-dinamik analizini ve boyutlandırmasını yapan Türkçe hazırlanmış bir programdır. Bu program ile çok katlı betonarme yapıların analizi, tasarımı, çizimi ve metrajı rahatlıkla yapılabilir. Ayrıca programın içinde bulunan güçlendirme modülü sayesinde depremde hasar görmüş yapıların tadilat ve güçlendirme projeleri de yapılabilmektedir. Programın Türkçe olması ve yaygın olarak kullanılması adaptasyonu kolaylaştırmaktadır. Türk yönetmeliklerine göre ayarlandığından kullanıcıya çok az yapılacak iş bırakmakta hesap raporları, metraj, çizim, modelleme işlemlerini çabucak hazırlamaktadır. Autocad'e çizim aktardığından çizim düzenleme ve çıktı alma konularında da kolaylıklar sağlamaktadır. Kısacası Türkiye'de bina-konut alanında faaliyet gösteren bir inşaat mühendisinin mutlaka vakıf olması gereken bir paket programdır.




XSTEEL NEDİR?


X-Steel programı her türlü yapısal elemanın ama özellikle çelik yapıların tasarım ve detaylandırılmasında kullanılan bir paket programdır. Bu program ile oluşturulması çok uzun zaman alan çelik projelerinizi hızlı bir şekilde tasarlayabilir, detaylarınızı ve düğüm noktası birleşimlerinizi bir tek tuşa basarak oluşturabilir tasarladığınız proje ile ilgili tüm bilgilere (ölçü, metraj, inşa edilebilirlik...) hemen ulaşabilirsiniz.










Bugün sizlere İnşaat Programları hakkında bilgi verdik.Umarız faydalı olmuştur.